Programok Ausztriában

Vásárlás Bécsben

Bécs nemcsak azoknak számára lehet kiváló uticél, akik Ausztria kulturális fellegvárát szeretnék felfedzni, a város nevezetességeire kíváncsiak, hanem azok számára is akik szeretik a vásárlást, szeretnek üzletről üzletre járni.
A Budapest-Bécs távolság mindössze 245 km, melyet kocsival nagyjából két és fél óra alatt megtehetünk. Vonattal a minden nap a Kelet pályaudvarról induló közvetlen járatokkal, kb 3 óra latt juthatunk bécsbe. Bár sok idő elmegy az utazással, Bécsbe akár egyetlen napra is kiruccanhatunk.
Több utazási iroda is szervez Budapestről induló egynapos buszos kirándulásokat bécsbe.

Bécsben a két legismertebb és legfelkapottabb bevásárló utca a Kartner Strasse és a Mariahilfer Strasse. Ha utunk célja a vásárlás, akkor ezt a két bevásárló utcát mindenképp érdemes megtekinteni, és valamelyik cukrászdába vagy kávézóba betérve megkóstolni egy igazi Sacher tortát.

 

Mariahilfer Strasse:
Bécs legkedveltebb és legismertebb bevásárlóutcája az Óváros és a Westbahnhof között található Mariahilfer Strasse.
A belvárost köti össze a külső Penzing kerülettel. Nagyjából 350 üzlet található az 1,8 kilométer hosszú utcában. Rengeteg üzlet, étterem, szálloda, bár, kávézó, cukrászda, több bevásárlóközpont várja óriási kínálatával az idelátogató vásárlókat.
A bevásárló utca közvetlen közelében nevezetességek is megtalálhatók, mint például a Bécsi Múzeum negyed. Advent idején, szombatonként az utca központi részét sétálóutcának nyilvánítják és lezárják a forgalom elől.
Mariahilfer Strasse
Szinte valamennyi ismert áruházlánc üzlete megtalálható bevásárlóutcában, a nagy áruházak között pedig kisebb helyi boltokat találunk rendkívül színes és változatos kínálattal.

 

Kartner Strasse:
A Kartner Strasse Bécs előkelő és nagy múltú bevásárló utcája, a Stephansplatz és a Karlsplatz között, a Stephansdom és az Opera közelében helyezkedik el.
A Kartner Strasse a viszonylag drága, bécs előkelőbb helyei közé tartozik, ugyanakkor kezdenek megjelnni az olcsóbb üzletek, valamint a gyorséttermek is.
A télen, az adventi időszakban gyönyörűen feldíszített bevásárlóutca rengeteg látogatót vonz.
Kartner Strasse
A Kartnerstrassén megtapasztalható az úrias-kávézós bécsi életstílus.

Eljutás: U1, U3 metró: Stephansplatz állomás

 

Graben:
A Graben Bécs egyik legforgalmasabb sétálóutcája. Bécs 1. kerületében található.
A Szent István Székesegyháznál lévő sétálóutca Stock-im-Eisen-Platznál kezdődik, és a Kohlmarktnál végződik. A Graben jelentése magyarul: az árok.
A széles tér szerű utca a XIII. századig a külső várárok volt.
Graben-Bécs
Ebben az utcában találhatjuk Bécs egyik legszebb szoboregyüttesét, a Pestis oszlopot.

 

Kohlmarkt:
Bécs egyik legelegánsabb és legdrágább sétálóutcája a Michaelerplatz és a Graben között, ahol szinte minden világhírű luxusmárka képviselteti magát.
Bécs egyik legszebb utcája, itt található a világhírű Demel cukrászda. Olyan üzletek helye, mint a Gucci, a Cartier, vagy a Dunhill, de szinte minden nagy név képviselteti itt magát.
A sokféle luxusüzletben való nézelődés még a kevésbé vagyonos emberek számára is élményt jelent.

 

Shopping City Süd:
A Shopping City Süd a Bécsbe szervezett bevásárlótúrák többségének célpontja. Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontja a város déli részén található, a Vösendorf peremkerületben.
1976-os megnyitásakor Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontja volt. 270 ezer m2-es területén 330 üzlet található. A bevásárlóközpontban gyakorlatilag minden megtalálható, a luxustól a tömegcikkekig. El sem kell hagyni a fedett épületkomplexumot ahhoz, hogy végigmenjünk 1,6 km hosszú üzletközponton. Az épület 10 000 férőhelyes parkolóval rendelkezik.
Shopping City Süd
Shopping City Süd
Shopping City Süd
Évente mintegy 25 millióan látogatnak el a komplexumba és a hozzátartozó mozi-komplexumba.

 

Steffl:
Bécs századfordulós áruháza a Karntner Strassén található, megújulva várja a látogatóit.
Az öt emeletes bevásárlóközpontban minden igényt kielégítő választékot találhatunk. Az épület legfelső szintjén lévő, előkelő Sky étteremből pedig egy kellemes ebéd vagy vacsora elfogyasztása mellett a városra nyíló pompás kilátásban is gyönyörködhetünk.
Steffl

Cím: Karntner Strasse 19. U1, U3: Stepahnsplatz állomás.
Nyitva: Hétfő-szerda: 9:30-19:00, csütörtök-péntek: 09:30-20:00, szombat: 09:30-18:00.
Vasárnap zárva!

 

Donauzentrum:
A belvárostól kicsit távolabb található Bécs egyik legnagyobb bevásárlóközpontja.
Az árak itt valamivel alacsonyabbak, mint a belvárosi üzletekben, ugyanakkor itt is megtalálható valamennyi ismert márka. A 225 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontban nagyszámú üzlet található, melyekben természetesen helyet kaptak mozik, és éttermek is.
Donauzentrum

Cím: Wagramerstrasse 81.
Nyitva: Hétfő–szerda 9–19 óráig, Csütörtök–péntek 9–20 óráig, Szombat 9–18 óráig.

 

Ringstrassen Galerien:
Az elegáns, fedett bevásárlóközpont Bécs legdrágább üzleti negyedében található, ahol kizárólag a legnagyobb világmárkák képviseltetik magukat.
A 10 ezer négyzetméteren elterülő épületek üveghíddal vannak összekötve, így egy igen különleges bevásárlóközpontot láthatunk. A hely mindig tele van turistákkal.

Cím: Karntner Ring 9. U1, U2, U4: Karlsplatz állomás.
Ausztria info 2010-2016