Advent Bécsben

November közepétől karácsonyig Bécs legszebb terei karácsonyi vásárrá alakulnak át. A bécsi advent világszerte ismert, Európa egyik legszebb adventi vására.
Bécs karácsonyi vására, pontosabban karácsonyi vásárai nemcsak a közelsége miatt vonzó, hanem igazán meghitt hagulata, a kulináris élmények, a pazar fényjátékok, a rengeteg díszes pavilon, mind a régi vásárok hangulatát idézi.

Az Adventi időszakban bécs több pontján válogathatunk a karácsonyi vásárok között, melyk közül a leghíresebb a Rathauspaltzon, a bécsi városháza előtt található óriási méretű vásár.

Ausztriában Innsbruck, és Salzburg karácsonyi vására is sokakat vonz, valamint érdemes megemlíteni ausztria legszebb helyét, Salzkammergutot ahol a több száz éves kulurális örökségnek és a máig őrzött hagyományoknak köszönhetően az év legmeghittebb időszakát még ma is változatlan formában ünneplik az itt elő emberek.


Rathausplatz - bécsi városháza elötti tér (Christkindlmarkt)

Bécs legnagyobb és leglátványosabb karácsonyi vására itt található.
A karácsonyi vásár leglátványosabb eleme a díszesen kivilágított városháza mellett, egy csodásan feldíszített karácsonyfa, melyet minden évben felállítanak. A városháza-teret övező park fáit is díszbe öltöztetik, ezzel is fokozva a vásár hamisíthatatlan karácsonyi hangulatát.
A nagyjából 150 standon rengeteg karácsonyi ajándék, édesség, karácsonyi díszek, játékok, kézműves termékekek, kerámiák kaphatók.
A vásár elengedhetetlen kellékeit, mint a forralt, a puncs, mézeskalács, mandula, sült gesztenye - sok pavilon kínálatában megtaláljuk.

Advent bécs Advent bécs - Rathausplatz

A vásár természetesen a gyerekeknek is kínál szórakozási lehetőséget. A városháza épületében több kézművesműhelyt rendeznek be nekik, ahol akár ajándékokat is készíthetnek, illetve a
A Városháza ünnepi termeiben Advent első hetétől kezdve nemzetközi kórusok adnak koncertet.

A vásár természetesen a gyerekeknek is kínál programokat. gyerekek a kézműves sarokban ajándékokat is készíthetnek
A Városháza ünnepi termeiben Advent első hetétől kezdve nemzetközi kórusok adnak koncertet.

A Városháza előtti térhez úgy érdemes jönni, hogy mindenképpen itt érjen minket a sötét, a látvány ekkor az igazi.


Maria Theresien Platz - Mária Terézia tér (karácsonyi falu)

A Kunsthistorisches és a Naturhistorisches Museum között található.
Itt az adventi időszakban több mint 60 stand szolgál hagyományos kézműves alkotásokkal és eredeti ajándékötletekkel. Egy egész karácsonyi falu várja az érdeklődőket a Szépművészeti Múzeum és a Természettudományi Múzeum között fekvő Mária Terézia téren. A csodálatosan feldíszített karácsonyi standok és az ínycsiklandó kulináris élvezetek széles skálája mellett tipikus osztrák fúvószene, valamint gospelkórusok és más együttesek gondoskodnak a hamisítatlan adventi hangulatról.

Maria Theresien-Platz, 1010 Bécs.


Schönbrunni kastély (díszudvar)

A vásáron hagyományos kézműves alkotásokat, kézzel készített ékszereket és karácsonyi díszeket találunk.
Méretében kisebb, mint a városháza előtti karácsonyi vásár, minősége azonban felülmúlja azt.
A schönbrunni vásár hangulatáról a karácsonyi sütemények, édességek, és a puncs friss illata, valamint kórus által énekelt karácsonyi dalok melódiája gondoskodik.
Különlegessége, hogy karácsony után is nyitva tart, újévi vásár néven. A gyerekeket gazdag gyerekprogram várja, plusz egy karácsonyi műhely.
Szintén császári környezetben rendezik meg az adventi vásárt a Belvedere kastély előtt.

Advent schönbrunn Advent schönbrunn

Schönbrunn távolabb esik a város központjától, de szerencsére több Budapestről induló egynapos buszos kirándulásoknak ez a végállomása.
A közvélemény-kutatás szerint a bécsi adventi vásárok közül a legkedveltebb a Schönbrunni kastély parkjában található. A Schönbrunni kastély óriási karácsonyfájával zseniális háttért nyújt a Karácsonyi vásárnak.


Altwiener Christkindlmarkt

Kizárólag osztrák kézművesek által előállított termékeket találhatunk az Altwiener Christkindlmarkton, amelyet 1987-ben rendeztek meg először.
Kézműves alkotások, üvegdíszek, hagyományos jászolok, főzött szappanok, ékszerek, ruhaneműk, kerámiák, fonott és faragott kosarak kaphatók. A vásár Freyung téren található.

Altwiener-Christkindlmarkt Altwiener-Christkindlmarkt

A programot népzene, bábjáték és adventikoszorú-készítés egészíti ki.


Belvedere kastély - Karácsonyi vásár

A Belvedere Kastély előtt megrendezett karácsonyi vásár bécs legfiatalabb karácsonyi vására.
Az ünnepi díszbe öltöztetett karácsonyi standok kézműves ritkaságokkal és kulináris élvezetekkel várják a látogatókat. A barokk Belvedere kastély előtt varázslatos Adventi hangulatban lehet része mindenkinek, ráadásul megcsodálhatjuk a kastélyt belülről is, mely múzeumként működik.

Advent belvedere Advent belvedere

Helyszín: Schloss Belvedere, 1030 Wien, Prinz Eugen Strasse 27.