Hohe Wand természeti park

A Hohe Wand Természeti Park Alsó-Ausztria déli részén, Wiener Neustadt közelében található.
A 800 és 1135 méter közötti magasságban elterülő erdős fennsík egy jól kiépített úton egész éven át kényelmesen megközelíthető. A Hohe Wand Természeti Parkban tett látogatás a számtalan érdekes látnivalónak köszönhetően egy igazi családi program.

A park minden korosztálynak kínál látnivalót: Skywalk (kilátóterasz), sziklás ösvény, kilátótorony, vadaspark, állatsimogató, játszótér. A park területe több mint 20 km2. A vadasparkba való belépéshez jegyet kell váltani.

Hohe wand természeti park Hohe wand természeti park

Ha a látogatónak szerencséje van, láthatja a nemzeti parkban szabadon élő hegyi kecskéket, a szarvasokat, a muflonokat, a zergéket.
Tiszta időben a 24 méter magas kilátótoronyból a Fertő-tótól, a Buckligen Welten keresztül Semmeringen át, a Schneebergig és az Elő-Alpokig ellátni.

Kényelmes sétának, ideális az erdei tanösvény. Az ösvény melletti táblákon információ található a környék növényeiről, fáiról, állatvilágáról és ritkaságairól.

A Hohe Wand-on a gyermekeknek rendezett nyáritáborok alkalmat adnak arra, hogy együtt kirándulhassanak huskykkal, pónikkal és lámákkal.

A Hohe Wand Természeti park központja maga Hohe Wand település.

Hohe wand természeti park Hohe wand természeti park

A terepből hirtelen kiemelkedik egy sziklaképződmény. Ez a fennsík 1000 méter magasan terül el, melynek teljes területén kiépített út található. A fennsíkra autóút vezet fel.
Egy rövid szakaszon a sziklafalra épített sziklaösvény található, ami közvetlenül a Kohlröserlhausnál indul.