Vásárlás Bécsben

Bécs nemcsak azoknak számára lehet kiváló uticél, akik Ausztria kulturális fellegvárát szeretnék felfedzni, a város nevezetességeire kíváncsiak, hanem azok számára is akik szeretik a vásárlást, szeretnek üzletről üzletre járni.

A Budapest-Bécs távolság mindössze 245 km, melyet kocsival nagyjából két és fél óra alatt megtehetünk. Vonattal a minden nap a Kelet pályaudvarról induló közvetlen járatokkal, kb 3 óra latt juthatunk bécsbe. Bár sok idő elmegy az utazással, Bécsbe akár egyetlen napra is kiruccanhatunk. Több utazási iroda is szervez Budapestről induló egynapos buszos kirándulásokat bécsbe.

Bécsben a két legismertebb és legfelkapottabb bevásárló utca a Kartner Strasse és a Mariahilfer Strasse. Ha utunk célja a vásárlás, akkor ezt a két bevásárló utcát mindenképp érdemes megtekinteni, és valamelyik cukrászdába vagy kávézóba betérve megkóstolni egy igazi Sacher tortát.


Mariahilfer Strasse

Bécs legkedveltebb és legismertebb bevásárlóutcája az Óváros és a Westbahnhof között található Mariahilfer Strasse.
A belvárost köti össze a külső Penzing kerülettel. Nagyjából 350 üzlet található az 1,8 kilométer hosszú utcában. Rengeteg üzlet, étterem, szálloda, bár, kávézó, cukrászda, több bevásárlóközpont várja óriási kínálatával az idelátogató vásárlókat. A bevásárló utca közvetlen közelében nevezetességek is megtalálhatók, mint például a Bécsi Múzeum negyed. Advent idején, szombatonként az utca központi részét sétálóutcának nyilvánítják és lezárják a forgalom elől.

Mariahilfer Strasse

Szinte valamennyi ismert áruházlánc üzlete megtalálható bevásárlóutcában, a nagy áruházak között pedig kisebb helyi boltokat találunk rendkívül színes és változatos kínálattal.


Kartner Strasse

A Kartner Strasse Bécs előkelő és nagy múltú bevásárló utcája, a Stephansplatz és a Karlsplatz között, a Stephansdom és az Opera közelében helyezkedik el.
A Kartner Strasse a viszonylag drága, bécs előkelőbb helyei közé tartozik, ugyanakkor kezdenek megjelnni az olcsóbb üzletek, valamint a gyorséttermek is. A télen, az adventi időszakban gyönyörűen feldíszített bevásárlóutca rengeteg látogatót vonz.

Kartner Strasse

A Kartnerstrassén megtapasztalható az úrias-kávézós bécsi életstílus.

Megközelítés: U1, U3 metró: Stephansplatz állomás


Graben

A Graben Bécs egyik legforgalmasabb sétálóutcája. Bécs 1. kerületében található.
A Szent István Székesegyháznál lévő sétálóutca Stock-im-Eisen-Platznál kezdődik, és a Kohlmarktnál végződik. A Graben jelentése magyarul: az árok. A széles tér szerű utca a XIII. századig a külső várárok volt.

Graben-Bécs

Ebben az utcában találhatjuk Bécs egyik legszebb szoboregyüttesét, a Pestis oszlopot.


Kohlmarkt

Bécs egyik legelegánsabb és legdrágább sétálóutcája a Michaelerplatz és a Graben között, ahol szinte minden világhírű luxusmárka képviselteti magát.
Bécs egyik legszebb utcája, itt található a világhírű Demel cukrászda. Olyan üzletek helye, mint a Gucci, a Cartier, vagy a Dunhill, de szinte minden nagy név képviselteti itt magát. A sokféle luxusüzletben való nézelődés még a kevésbé vagyonos emberek számára is élményt jelent.


Shopping City Süd

A Shopping City Süd a Bécsbe szervezett bevásárlótúrák többségének célpontja. Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontja a város déli részén található, a Vösendorf peremkerületben.
1976-os megnyitásakor Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontja volt. 270 ezer m2-es területén 330 üzlet található. A bevásárlóközpontban gyakorlatilag minden megtalálható, a luxustól a tömegcikkekig. El sem kell hagyni a fedett épületkomplexumot ahhoz, hogy végigmenjünk 1,6 km hosszú üzletközponton. Az épület 10 000 férőhelyes parkolóval rendelkezik.

Shopping City Süd Shopping City Süd

Évente mintegy 25 millióan látogatnak el a komplexumba és a hozzátartozó mozi-komplexumba.


Steffl

Bécs századfordulós áruháza a Karntner Strassén található, megújulva várja a látogatóit.
Az öt emeletes bevásárlóközpontban minden igényt kielégítő választékot találhatunk. Az épület legfelső szintjén lévő, előkelő Sky étteremből pedig egy kellemes ebéd vagy vacsora elfogyasztása mellett a városra nyíló pompás kilátásban is gyönyörködhetünk.

Steffl

Cím: Karntner Strasse 19. U1, U3: Stepahnsplatz állomás.
Nyitva: Hétfő-szerda: 9:30-19:00, csütörtök-péntek: 09:30-20:00, szombat: 09:30-18:00.
Vasárnap zárva!


Donauzentrum:

A belvárostól kicsit távolabb található Bécs egyik legnagyobb bevásárlóközpontja.
Az árak itt valamivel alacsonyabbak, mint a belvárosi üzletekben, ugyanakkor itt is megtalálható valamennyi ismert márka. A 225 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontban nagyszámú üzlet található, melyekben természetesen helyet kaptak mozik, és éttermek is.

Donauzentrum

Cím: Wagramerstrasse 81.
Nyitva: Hétfő–szerda 9–19 óráig, Csütörtök–péntek 9–20 óráig, Szombat 9–18 óráig.


Ringstrassen Galerien

Az elegáns, fedett bevásárlóközpont Bécs legdrágább üzleti negyedében található, ahol kizárólag a legnagyobb világmárkák képviseltetik magukat.
A 10 ezer négyzetméteren elterülő épületek üveghíddal vannak összekötve, így egy igen különleges bevásárlóközpontot láthatunk. A hely mindig tele van turistákkal.

Cím: Karntner Ring 9. U1, U2, U4: Karlsplatz állomás.